Archive | May 2008

Chelsea vs MU, skakmat !

Akhir-akhir ini gi banyak tugas

Tapi, walaupun begitu, saya masih sempet-sempetin browsing cari-cari artikel menarik

Kebetulan akhir-akhir ini yang jadi fokus saya tuh maen catur sama sepakbola. Jadi ya otomatis yang saya browsing yang berhubungan ama bola (final liga Champions) ama cara maen catur (maklum saya cupu, hehe). Sebagai informasi saya ini penggemar berat Chelsea FC.

Konon cerita, masuklah saya ke suatu situs, http://library.thinkquest.org/J0110462/beginning_stratigies_and_easy_checkmates.htm
, kira-kira berisi bagaimana cara mengalahkan musuh dalam 2 langkah (maen catur)
TIba-tiba saja terbesit dalam pikiran, gmana kalo buat gambar papan catur, dmana bidaknya itu logo setannya chelsea sama MU. Dan posisinya CHelsea sedang men-skakmat MU.

Singkat cerita, akhirnya dihasilkanlah gambar seperti ini :

skakmat MU

Keren kan ?!?! hehehe….

Untuk menghasilkan gambar itu dibutuhkan resource gambar sebagai berikut :

Papan Catur

Papan Catur

dua langkah mati

Dua langkah Mati

Setan Chelsea vs setan MU

Advertisements

Playing erepublik Online

Erepublik, as described by co-founder Alexis Bonte, is “a massive online multiplayer social strategy game a mix between a social network and a strategy game set in virtual version of the real world.” In an elevator pitch session with PDA, The Guardian’s technology blog, he explained that the year-old company was about to begin its first funding round and is aiming to become the world’s leading online strategy game. Most of the world is controlled through a static Web interface closer to a social network profile than a virtual world, but it looks like it’s built on top of the real world, with some ties to Google Earth. (It’s in closed beta, though, so I’m not sure yet). After three months, Erepublik’s tclosed beta has over 12,000 citizens from 43 countries, spending about 14 minutes everyday for roughly  5.5 million monthly page views. More than 5,000 people are on the  waiting list and the company is aiming to open the site over the summer and see 140,000 citizens by the end of the year

In order to play erepublik web-text-based game, you need to get an invitation from active member.

Wanna join?

I can give you invitation. Just comment on this article or YM! me to claudio_antonrifco

I will be very pleased to give you the invitation.

Erepublik Online

Erepublik, as described by co-founder Alexis Bonte, is “a massive online multiplayer social strategy game a mix between a social network and a strategy game set in virtual version of the real world.” In an elevator pitch session with PDA, The Guardian’s technology blog, he explained that the year-old company was about to begin its first funding round and is aiming to become the world’s leading online strategy game. Most of the world is controlled through a static Web interface closer to a social network profile than a virtual world, but it looks like it’s built on top of the real world, with some ties to Google Earth. (It’s in closed beta, though, so I’m not sure yet). After three months, Erepublik’s tclosed beta has over 12,000 citizens from 43 countries, spending about 14 minutes everyday for roughly  5.5 million monthly page views. More than 5,000 people are on the  waiting list and the company is aiming to open the site over the summer and see 140,000 citizens by the end of the year

Untuk bermain erepublik, kamu harus mendapat invitation dari member yang sudah aktif
Kalo kamu mau gabung, tapi blom dapet invitasi, gw bisa ngasi ke lo

Ym aja ke claudio_antonrifco

langsung gw invite deh