Archive | January 2009

Jahrakal kills 132 on dotA Allstars 6.57 AI plus

While playing dota Allstars, I was always wondering how many “maximum” kills could I get during a game. So I began this project, to demonstrate an average of maximum killings of a hero.

For this, I played in 6.57 AI plus Map by Icefrog with a several conditions :

  • Jahrakal is being used in this game

    jahrakal

    jahrakal

  • Insane Enemies are not randomed, I chose them (in a condition that no one is stunner or hooker). The line-up is Mortred, Abbadon, Purist, Bloodseeker, and Jakiro

mortred abbadon purist stygwyr jakiro

  • Gamemode -apnpnest . Why st? I decided “super tower” mode, so that the game will last longer.
  • 4 versus 5

During the game, I started to go up-lane, until level 4 or 5 (in this level, I should be having Helm of Dominator). Then go jungling until level 10 (in this level, I should be having 3 neutral creeps owned with HoD). Then go Roshan…

After Roshan being killed, you should easily predict how I owned the game. Hehehe !!

The trick in this “more-than-100-killings” is that you have to wait enemies in their Home (base), so that you can kill-em-all. If you think that your creeps or ally will destroy the tower, you must let enemy hero to push them back (so that game will give you more time to kill :D).

Actually, I did two of this. With the other one, I just got 98 kills with the same mode, different enemies. So I think the number of kills we get depends also on enemies.

From this experiment, I think we can kill up to 100 heroes in a normal game mode (without super-tower thing), because we will get lesser time to do more. To do so, you have to control the situation so that enemy’s towers are not destroyed until you get enough kills.

stats

stats

nb: you can download the replay here

So, further question is can we do this on “normal-with-real-people” game? 🙂

*please tell me if you did that.

Sejarah Generasi Telekomunikasi

Lama nyari-nyari yang singkat dan akurat, akhirnya nemu juga nih.

Blom sempet di-translate sih. Semoga berguna !

credit is given to http://umtsmon.sourceforge.net/docs/terminology.shtml/

——-

INTRODUCTION TO ALL RELEVANT WIRELESS TECHNOLOGIES

Note: The below text is part of a paper, to be presented by Klaas van Gend at the NLUUG autumn conference 2006. This page has a slight bias towards The Netherlands.

Wireless mobile communication already exists for quite a while. Two famous “zero” generation devices are the ‘Walky Talkies’ and the “Bakkies”. All devices share the same radio frequency. If one wants to talk, he pushes the send button and all others have to listen. It’s very easy to eavesdrop – just listen to the right frequency.

During the 80s, Dutch national telecom operator PTT installed the first analog cellular networks for mobile communication. Throughout the Netherlands, antennas were erected and “carryable” phones (approx 5 kg!) could call into these networks. The first generation (1G) networks weren’t a real success due to very heavy batteries and high costs for the end users.

In 1982, a French organisation called “Groupe Spécial Mobile” had started investigations into a digital wireless communication network. The biggest advantages were the reduction of interference and distortion in the audio and to increase security. At the end of the eighties, the EU agreed to use this new system and standards body ETSI took over maintainer ship. By the end of 1991 the first GSM network was aired in Finland, with the other countries quick to follow. GSM is called a 2G network, and one important aspect is that during a call, the phone has a fixed-bandwidth communication channel to the antenna.

With the rise of mobile computing, this fixed bandwidth imposed a problem for utilising this network for data exchange. There is no need for a full communication channel as users aren’t in a constant need for data. A packet switched network like the regular IP protocol would be ideal – where several users together can use the bandwidth. This became the 2.5G network GPRS “General Packet Radio Switch”. Due to the packet switching, traffic is no longer taxed per time unit but per megabyte.

Dutch operator Telfort carries another extension to GPRS, called EDGE or “Enhanced Data Rates for GSM Evolution”. This 2.75G network changes the way the radio signal is used, thereby tripling the throughput. This impacts both the cell phones and the equipment used by operators. This is why most operators refuse to switch to EDGE and jump to UMTS directly.

A breakthrough in radio technology allowed for a new coding of radio signals. This was called W-CDMA and is essentially different from the TDMA coding of the GSM network. Together with new frequencies that allow higher bandwidths, these 3G networks are called UMTS or “Universal Mobile Telecommunication Systems”. As explained in the beginning of this paper, the UMTS network requires all-new equipment.

Another extension to the radio technology of UMTS is called HSDPA or “High Speed Downlink Packet Access”. This 3.5G network protocol creates the notion of a dedicated downlink channel. Other improvements are in the area of retransmits and error correction. As well as improved data rates that are associated with HSDPA one of the key benefits that are seen is the reduction on latency, improving the round trip time for applications.

This is not the end of development, the 3.75G technology HSUPA is ready for deployment and 4G networks are being designed right now. And still, the public is afraid of more antennas and the damage of radiation to the human physiology. There is a technology push, but the question remains if the public is interested in those improvements or whether it is “good enough”.

network type generation upstream downstream
analog 0G n/a, push-to-talk voice only n/a, push-to-talk voice only
analog 1G voice cell phone voice cell phone
GSM 2G 4 kbit/s 4 kbit/s
GPRS 2.5G up to 14.4 kbit/s up to 28.8 kbit/s
EDGE 2.75G ??? up to 238 kbit/s
UMTS 3G up to 128 kbit/s up to 384 kbit/s
HSDPA 3.5G up to 384 kbit/s up to 10.8 Mbit/s

Fake it until you can make it

When you face a challenge,

“fake it until you can make it”

This means that you should act as though everything wew working out well, even when you have doubts.

Put a smile on your face, even if it’s not real, and eventually it will be a real smile. Stand up straight with your head high and walk with purpose. You will start to actually feel more confident.

If you are acting like a successful person, it may feel strange at first. But the more you practice your role as a successfil person, the more comfortable you will be. Soon, when you reach your goals and you are truly successful, you will have practiced the role, and you will be the person you have been playing.

—credit given to Barron’s TOEFL iBT Internet Based Testing 12th Edition page 253—-

Lima hari menuju iBT – kurang persiapan :(

Mendadak

Mungkin itulah kata yang tepat untuk disematkan pada keputusan saya untuk mengikuti ujian TOEFL iBT ini.

Konon cerita, selepas lulus kuliah saya telah mempersiapkan beberapa perencanaan yang mungkin dijalankan. Semuanya saya pecah menjadi tiga bagian; Plan A, B, dan C.

Untuk idealnya, Plan A, saya ingin menjalankan aktivitas yang telah saya idam-idamkan sejak kecil, menjadi bebas (be free, seperti kata Dobby di Harry Potter 2 :p)! Mungkin pemilihan katanya kurang tepat, karena maksudnya adalah saya ingin melanjutkan kuliah di luar negeri melalui dana bea siswa. Untuk menyentuh kata bebas, tampaknya di sini perlu dilakukan inferensi sederhana. Saya ingin bebas!! Bagaimana bisa bebas, mengenal dunia yang belom pernah dijamah, memperkaya wawasan dengan orang-orang hebat di seluruh dunia. Hmmmm, namun saya tidak punya uang. Hahaha. Tidak mungkin lah ada orang yang mau membiayai kegilaan saya ini secara cuma-cuma. Maka saya ambil kedok melalui kuliah lagi, itung-itung dapet Master lah gitu 🙂

Namun, kondisi sebenarnya tidak selalu berjalan sebagaimana yang diinginkan. Hal ini membuat saya harus mencanangkan prospek lainnya. Untuk itu, jika sampai suatu ketika dimana saya melihat situasi bahwa jalur beasiswa tampak menjauh dari genggaman, ditetapkan plan B, dimana saya melihat diri sendiri dalam baluran kemeja bergaris dan celana bahan, alias menjadi kaum pekerja. Haha. Untuk yang ini pun saya masih memilih-milih (Gak mau lah saya bekerja di tempat yang jauh dari bayangan saya :p). Jika harus bekerja, pekerjaan itu harus berhubungan dengan ilmu yang saya dapatkan di kuliah. Kasian gitu loh ibu saya udah biayain capek-capek di Informatika, masa kerjanya jadi sekretaris, lagian saya kurang seksi untuk jadi itu. Haha

Nah, ini nih ultimate-nya. Kalo ternyata cari kuliah repot, dan mau kerja pun ternyata kena dampak krisis global, maka saya menetapkan plan C ini. Plan C membayangkan diri ini berada di sebuah tempat yang jauh dari kesan yang biasa ditonjolkan diri ini, santai dan semaunya. Di sini saya harus aktif dan bergerak mencari semua kemungkinan optimal yang bisa diraih, misalnya aja internship ke luar negeri kek atau gmana gitu. Salah satu yang dapat dikategorikan plan C ini adalah kesempatan yang ditawarkan AIESEC, sebuah organisasi pemudah dari kolong dunia internasional. Di situ ada tawaran internship.

Nah kalo sekarang sih masih dalam pemantauan.

Hmmmmm, kembali ke topik. Kan intinya kita mau ngomongin Testing iBT TOEFL saya tanggal 10 Januari 2009, kok jadi ngebahas yang seperti itu ya. Halah 🙂

Jadi intinya, kemaren tuh mutusin jadi apa enggaknya ikut TOEFL baru tanggal 31 Desember,untung bayarnya bisa dilakukan via website (Credit Card) jadi gak direpotkan ama libur Tahun Baru.

———–PROFILE INFORMATION———–

Name: Anton Susilo

Profile Address:

Ciremai Giri blok E 6 no. 5
Cirebon
West Java, 45142
Indonesia

———–TEST ORDER SUMMARY———–

Test Name: TOEFL IBT TEST
Status: Ordered
Price: $150.00
Tax:   $0.00
Order Date: 12/30/2008
Test Center Address:
BANDUNG,
40154
Indonesia
08:30 AM
——————————

————————————————————————

—–Additional Score Recipients—–

Candidate Score Report
——————————————
Free Paper Based Score report

SubTotal: $150.00
Taxes:      $0.00
Total:    $150.00

————————————————–

Sekarang sudah tanggal 5, dan saya belum belajar sama sekali (lebay sih :P). Yah, tapi belum yang serius gitu, padahal lima hari lagi. Dapet berapa nih ya, sia-sia juga kalo cuma dapet 60-an (langsung tak buang kalo beneran gitu, haha)
Yaudah deh, doakan saja semoga keberuntungan yang selalu mengiringiku tetap terpancar di langkah kali ini. Amiinn !

Jodoh pergi kemana?

Jodoh Pergi Kemana?

Inginnya daku mendekatimu
menyatakan perasaanku yang ada
seperti layaknya orang dewasa

namun apa daya
aku tak punya harga
bahkan jiwa ini pun aku pinjam
dari sang maha kuasa

dalam pikirku selalu bergolak
selalu bertanya
apa dan apa salahku
sehingga hatiku selalu bergetar
ketika di pikirku kamu ada

di satu sisi aku berkata
coba raih dan berupaya
karna tak pernah tahu apa yang ada

di sisi lain aku percaya
semakin lama aku menahan dahaga
semakin suka rasanya bertemu belanga

jadi aku rasa cukup beginilah
ku takkan terlalu berupaya
apalagi memaksa
kan katanya
jika sudah jodoh takkan kemana

ups…….